Åpner 23/9: Det skeive blikket, vol. II

I del to av årets store utstillingsprosjekt i anledning Skeivt kulturår, forlater vi den historiske samlingen og gir rom til tolv inviterte samtidskunstnere. «Det skeive blikket, vol. II» åpner i Lysverket, KODE 4, fredag 23. september kl. 19.

Første del av utstillingen løftet frem skeive fortellinger og tolkninger av KODEs egen kunstsamling. Nå skal tolv inviterte kunstnere/kunstnergrupper bruke sitt eget skeive blikk til å utvide utstillingen «Det skeive blikket».

Hver kunstner har sitt unike utgangspunkt, og de kunstneriske uttrykkene er like forskjellige. Likevel preges arbeidene av et felles ønske om å ta plass i verden og skape rom for selvutfoldelse.

Kunstnere som arbeider utenfor heteronormative rammer skaper ofte kunst med visjoner om en fremtid der alle kan være den de vil. Med kunsten som verktøy, har de banet vei for mer toleranse og åpenhet i samfunnet.

– Ved å belyse og utfordre maktsystemene i samfunnet, kan skeiv kunst skape mer rom for frihet, forståelse og kreativ utfoldelse, sier Mathias Skaset, prosjektleder for Skeivt kulturår på KODE og medkurator for utstillingen.

Spekulasjoner omkring identitet, samfunn, kjønn og kultur står sentralt i Det skeive blikket, vol. II. Arbeidene preges av et felles ønske om å ta plass i verden. Her er dokumentasjon og desinformasjon, politikk og erotikk, vår indre natur og kampen mot kulturens begrensende rammer. Skeive perspektiver i kunsten løser opp tradisjonelle grenser mellom høyt og lavt, rent og skittent, det stygge og det skjønne.

Deltagende kunstnere: Chai Saeidi, Damien Ajavon, Fin Serck-Hanssen, FRANK, Hamid Waheed, Ihra Lill Scharning, Isak Leon Gunnarson, Jannik Abel, Lill-Ann Chepstow-Lusty, Nina Eriksson, Synnøve Sizou G. Wetten & Vebjørn Guttormsgaard Møllberg

Kuratorer: Mathias Skaset & Bjørn Hatterud

Åpningsfest: Fredag 23. september

Gratis inngang hele kvelden kl. 19.00–22.00. Velkommen! 

Sted: KODE 4, Lysverket
Dørene åpner 18.45. Bar fra Landmark.
Fest i Tårnsalen og åpen utstilling til kl. 22.
Musikk: Trym Søvdsnes, Alskua og Pemograneta med Olalys på visuals

  • 23 sep 2022 til 31 des 2022
  • Kode 4